Traction Avant - van harte!

Datum: 18-04-2014

Het is vandaag op de kop af tachtig jaar geleden dat de Traction Avant werd geïntroduceerd. In zijn meest pure vorm, als de bijgaand getoonde 7A berline. Later in 1934 volgden de langere en bredere modellen met een zwaardere motor, maar het revolutionaire concept bleef gelijk: zelfdragende carrosserie, voorwielaandrijving, ...

Ondanks wat schoonheidsfoutjes die ontstonden door een te haastige conceptie is het model de boeken ingegaan als een van de meest baanbrekende auto's van voor de oorlog - in de auto-industrie in het algemeen en bij Citroën in het bijzonder. 23 jaar later en 770.000 stuks verder viel het doek voor dit model. Althans, waar de de actieve productie betrof. Want al na enkele jaren werd het een model waar steeds meer liefhebbers in geïnteresseerd raakten  - iets dat zich tot op de dag van vandaag voortzet.

Vieren
Dit jaar vinden er in Nederland en Frankrijk grootse evenementen plaats om dit heug'lijke feit te vieren. Lees meer hierover in de nieuwe CitroExpert, die vandaag naar de drukker ging. En waarin oh toeval weer een artikel over de Traction staat met voor zover wij hebben kunnen achterhalen nooit eerder gepubliceerde foto's van een bijzondere uitvoering van het 1934-model. Over een dag of 10 bij u als abonnee in de brievenbus of voor de losse-nummer-kopers in de kiosk.