Nieuwe kleuren C-Elysée WTCC

Datum: 02-03-2016

Voordat vanaf vandaag de WTCC-auto’s op het Autodromo di Vallelunga nabij Rome (onder Citroënliefhebbers bekend als de locatie van de ICCCR 2008) hun eerste ronden draaien tijdens de officiële test voorafgaand aan het seizoen, toonde Citroën Racing gisteren tijdens de eerste persdag van de Salon van Genève de nieuwe kleuren van de C-Elysée WTCC voor 2016.

Na het grondverfgrijs met rood en wit van 2014 en het zwart met wit en rood van vorig jaar is rood nu de hoofdkleur van de beide fabrieksauto’s van titelverdediger José María López en Yvan Muller. Als steunkleuren is gekozen voor een fraai matgrijs met rode kleuraccenten en wit.

“Ik vind het mooi”, zei tweevoudig wereldkampioen López in Genève tegen uw verslaggever. “Er zit wat meer dynamiek in dan in de kleurstellingen van de vorige twee seizoenen.” Voor het racejaar 2016, dat voor het FIA WTCC op 2 en 3 april officieel van start gaat op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet, is de titelwinnende Citroën C-Elysée WTCC op een aantal punten verder verbeterd. “De voornaamste wijzigingen werden gerealiseerd op het gebied van de aerodynamica, met name aan de voorkant, alsmede de ophanging van de voorwielen en een nieuw differentieel”, onthulde López.

Xavier Mestelan-Pinon, die als technisch directeur van Citroën Racing een flink stempel drukte op de technische ontwikkeling van de C-Elysée WTCC, vertrok afgelopen najaar zoals bekend naar DS Performance, de sportdivisie van het zustermerk, waar hij de elektromotor voor de Formule E hielp ontwikkelen. “Natuurlijk is het vertrek van Xavier jammer, want hij heeft een enorme bijdrage geleverd aan onze successen”, aldus López. “Hij heeft echter ook goede mensen opgeleid, die aan de auto voor dit jaar hebben gewerkt, dus ik heb er goede hoop op dat we ook dit jaar weer in de voorste gelederen van het veld kunnen meestrijden. De concurrentie is echter sterker geworden: Volvo komt als nieuw merk en ook Honda en Lada hebben stappen gemaakt in hun ontwikkeling. Ook zijn er de nodige aanpassingen in de reglementen, die het voor ons niet makkelijker maken. Maar dat maakt het juist spannend!” In het komende nummer van CitroExpert een uitgebreider gesprek met de tweevoudig wereldkampioen.

Tekst en foto: René de Boer