Retro Meus'Auto, Lac de Madine.

Datum: 17-06-2014

Dit jaar was alweer de 29e editie van dit geweldige evenement. Nu voor de 2e maal aan de overzijde van het meer (in Heudicourt sous les Cotes) kwamen weer zo'n twee en half duizend klassieke voertuigen, dus niet alleen Citroëns, tezamen voor dit evenement.

Het weer was schitterend, wat uiteraard bijdroeg aan een fijne sfeer. Onder de warme zon langs onderdelenkraampjes en oldtimers lopen blijft toch een hele fijne bezigheid. Zoals gebruikelijk was er op Citroëngebied een hoop te zien zoals bijvoorbeeld een hele mooie originele vooroorlogse Traction Avant in beige irisé metallic met slechts 40000km achter de wielen, tientallen fraaie 2cv's, Ami's, Dyanes, Mehari's, maar ook modellen als de HY, GS, DS, BX en SM waren in flinke aantallen aanwezig. Kortom een lust voor het oog!

En wanneer je het op het evenement zat bent is er altijd nog de schitterende omgeving van Verdun die zo veel te bieden heeft. Zeker dit jaar nu het 100 jaar geleden is dat de eerste wereldoorlog begon en daar op diverse manieren aandacht aan wordt besteed.

De terugweg leidde op zondag traditiegetrouw weer via de nodige Brocantes/Vide Greniers terug naar Nederland. Volgend jaar alweer de 30e editie van dit prachtige evenement. Dus hou de evenementenkalender in de gaten, het is namelijk altijd de moeite waard.

Kijk op Flickr voor nog veel meer foto's.

Reportage: Martijn van Well