Rétromobile 2020

Datum: 06-02-2020

Tsja, daar zitten we dan weer thuis - na een dagje Parijse sferen opsnuiven in het tentoonstellingscomplex van de Porte de Versailles. Rétromobile blijft nog steeds hét beginpunt van het klassiekerjaar voor liefhebbers van met name Franse auto's.

Menig CitroEnthousiast was weer afgereisd om te kijken wat er dit jaar weer aangeboden werd. De stand van vorig jaar kon natuurlijk niet overtroffen worden, de aanwezigheid van l'Aventure was eerder bescheiden en daarmee de vertegenwoordiging van de clubs die onze merken vertegenwoordigen. Maar het was toch zeker de moeite waard, getuige bijgaande foto's van Rob Baesjou.
Even in vogelvlucht: de stand van Artcurial met onder andere een even verrotte als dure DS19 cabriolet, talloze handelaren in miniaturen, geëmailleerde borden en oud/nieuw drukwerk. Organisatoren van reizen, zoals een remake van Paris-Persepolis voor volgend jaar. Onderdelen, 'new old stock' en nieuwe aanmaak. Verzekeraars, verkopers van gereedschappen en complete garage-inrichtingen. Een overzicht van klassieke tractoren. Het was nauwelijks in 1 dag te doen. Een uitgebreid verslag treft u in de komende CitroExpert aan.
Was u er niet bij? Wellicht is een tripje naar de beurs van Reims over een maand dan wat voor u.

Tekst Wouter Jansen | Fotografie Rob Baesjou