How much is that Corgi in the window…?

Datum: 07-12-2015

Toegegeven, u hoeft er als bezoeker van Nederlandse ruilbeurzen niet heel veel moeite voor te doen om een originele MB Corgi-Toys DS te bemachtigen - of zit bij de getoonde selectie net dat éne moeilijk-vindbare exemplaar?

Hoe het ook zij: Bij Dan Morphy Auctions in Denver (USA) worden over twee weken acht DS’en en ID’s van het Britse speelgoedmerk aangeboden. Bijna allemaal mint-boxed, maar ze komen steeds wel in 1 lot met een ander niet-Citroën-miniatuur. Prijzen zullen zo rond de 50 dollar per stuk bedragen? Maar hou wel rekening met veiling- en portokosten, iets dat de prijs al snel met 50% zal kunnen doen toenemen…

Mocht u op veilingsites als www.ebay.co.uk naar soortgelijke modellen zoeken, hou dan rekening met het feit dat er verraderlijk echt lijkende reproductiedoosjes in omloop zijn. Bovendien willen Pond-wisselkoers en verzendkosten nog wel eens erg hoog uitvallen.

Tip voor de doe-het-zelver: op deze site is er ook een levendige handel in losse nieuwe aanmaak Corgi-onderdelen voor hun Citroëns: plastic raampjes, achterkleppen, sledes, imperiaals, ski’s, stokken & skiërs, honden, decalls, bandjes… Een leuk moment, die steeds langer wordende winteravonden, om hiermee dat incomplete wrakje uit uw collectie eens op te knappen?