Citroën kiest voor Citroën Advanced Comfort - au revoir C5...

Datum: 15-03-2017

Vanaf heden is de Citroën C5 niet meer te bestellen in Nederland. Hiermee komt er tevens een einde aan de Hydractive III-vering die op dit model optioneel leverbaar was. De hydropneumatische vering was een relatief dure techniek die bovendien ten opzichte van de auto een aanzienlijke gewichtstoename betekende.
 
Comfort is uiteraard verankerd in het DNA van Citroën en er is dan ook geïnvesteerd in een comfortoplossing die zowel betaalbaar als toepasbaar is op een breder aanbod modellen. Citroën noemt dit het Citroën Advanced Comfort programma, dat niet alleen comfortabele vering biedt maar een totaalaanpak omvat. Ook geluid, ruimte en sfeer in het interieur worden meegenomen in de totale beleving en het ontwerp van de auto’s.

Eerder werd de comfortabele vering volgens Citroën Advanced Comfort al gepresenteerd op de C-Xperience concept car en de C4 Cactus Citroën Advanced Comfort concept car. In CitroExpert 122 kunt u meer lezen over deze C4 CAC-tus en de werking van het systeem.

Au revoir C5
Naar we begrepen zal de productie van de C5 begin deze zomer geheel stilgeled worden, omdat de fabriek in het Franse Rennes dan zal worden aangepast om de productie van de C5 Aircross SUV te kunnen verzorgen.

Overigens zal komende maand nog wel een gefacelifte versie van de C5 voor China getoond worden - hou daarvoor de komende CitroExpert in de gaten.