De negen levens van een.... C15

Datum: 07-07-2019

Citroën C15 - de bestelversie van de Visa, die tussen 1984 en 2005 in het Spaanse Vigo gebouwd werd. Onverwoestbaar, getuige het grote aantal exemplaren dat je op zondagen in Frankrijk nog ziet rijden.
Als het miezert meestal op weg naar de velden, om samen met honden een lekkere maaltijd bij elkaar te scharrelen. De gemiddelde Fransman heeft immers geen enkele moeite met de jacht, hij ziet de natuur als een vitrine waarin allerlei lekkere hapjes vrij rondlopen. 
Maar op een zonnige zondag als vandaag is menig C15-eigenaar op weg naar een Vide Grenier, oftewel: rommelmarkt. Om daar overtollige huisraad aan argeloze toeristen zien kwijt te raken. Aan het laadvolume en -vermogen van de C15 ligt het immers niet. 
Bent u op zoek naar een exemplaar, kijk dat op advertentiewebsite www.leboncoin.fr. Hier staan er zo'n tweehonderd stuks, in prijs variërend tussen 400 en 4500 euro. Die meest kostbare is van het laatste model, heeft stuurbekrachtiging, is volgens zeggen vrij van roest en legde in die 14 jaar slechts 131.000 kilometer af. En de goedkoopste zijn slopers, 'voor onderdelen'. Voor liefhebbers van het afwijkende worden ook nog twee door Dangel aangepaste 4x4's op deze site aangeboden. 
Bijna alle C15's op LBC zijn diesels,er zitten slechts zo'n twintig benzineversie bij. 
WJ - 7 juli 2019