Niet alleen exclusief

Datum: 12-08-2015

Dat er niet alleen heel exclusieve Citroëns onder de hamer komen, blijkt uit de veiling die op 31 augustus door Auctionata in Berlijn wordt georganiseerd.

Om te beginnen een twintig jaar geleden opgeknapte 11BL uit 1948. De getaxeerde waarde bedraagt zo’n 12.000 euro, maar men verwacht dat-ie niet meer dan de helft zal opbrengen. Mocht hij inderdaad bij die schatting blijven steken: een leuk project voor de lange winteravonden?

 

De andere Citroën die hier wordt aangeboden is waarschijnlijk voor meer mensen interessant: het betreft een ID21 Familiale 1967 met tweede neus. Een model dat gezien break-carrosserievorm, 21-motor en LHM-veersysteem een grote populariteit heeft. De conditie schijnt ‘goed’ te zijn en er kan worden geboden vanaf 12.000 euro - wederom exclusief veilingkosten. Meer informatie krijgt u via www.auctionata.com

Een bij Auktionshaus Saure aangeboden hemelsblauwe DS19 berline is met een prijs van enkele tientjes dan weer aantrekkelijker - voor de verzamelaars van miniaturen, wel te verstaan. Het betreft een ‘stukje speelgoed’ van Lego in schaal 1:70 (?).
De veiling vindt plaats op 21 september.