Het Conservatoire gaat op Aventure!

Datum: 01-08-2015

Tijdens een buitengewone directieraadsvergadering heeft de PSA-top gestemd voor een plan om alle historische activiteiten van de groep onder te brengen in het dertig jaar geleden opgerichte Aventure Peugeot, wat nu onder de naam Aventure Peugeot Citroën DS zal gaan opereren. De leiding hiervan blijft in handen van Xavier Peugeot, in het dagelijks leven ook directeur Planning bij Citroën.

'Ons' Conservatoire/Héritage zal dus opgaan in het nieuwe Aventure, net als het CAAPY (Simca/Talbot) en het centrale archief van Terre Blanche, waar ook de Panhard-erfenis in werd ondergebracht.

Wat dit alles voor consequenties zal hebben voor het Citroën Conservatoire in Aulnay is ons vooralsnog niet duidelijk. Aan de ene kant is het mooi dat er een structuur komt die de activiteiten op dit gebied wil veiligstellen, aan de andere kan zou een centralisatie van alles -in Oost-Frankrijk, thuisgrond van de Familie Peugeot- op lange termijn niet ondenkbaar kunnen zijn, waarbij de kans bestaat dat de Leeuw de  Double Chevron gaat overschaduwen...?

Dat laatste is koffiedik-kijken, dus laten we afsluiten met de positieve noot dat zelfs een rechtlijnige manager als algemeen directeur van PSA Carlos Tavares het belang van de historie inziet; Tavares wordt bovendien benoemd tot lid van het management team van l'Aventure.