Rétromobile 2020

Datum: 31-01-2020

Laten we er nog maar even van genieten: want als de berichten in de pers kloppen wordt Parijs per 2024 een no-go-zone voor diesels en per 2030 zouden zelfs benzineauto's binnen de stadsgrenzen vehiculum-non-grata worden.

Hoe realistisch dat allemaal is zullen we later zien, maar feit is dat u nu nog gewoon met uw van een verbrandingsmotor voorziene Citroën* de Lichtstad kunt bezoeken.
Om bijvoorbeeld van woensdag 5 tot en met zondag 9 februari aanstaande de beurs Rétromobile te bezoeken. Plek van samenkomst is als gebruikelijk het tentoonstellingscomplex Porte de Versailles, aan de zuidwestkant van de stad.
Op Citroëngebied vallen naast de exemplaren bij handelaren en clubstands dit jaar ook enkele door Bertone gebouwde exemplaren te bewonderen.
Kijk voor meer informatie op www.retromobile.fr.
En op de gelijktijdig georganiseerde veiling van het huis Artcurial worden een 2cv, een Ami6, een C4G coach en vijf ID's/DS'en (waaronder drie cabrioletten) aangeboden. www.artcurial.com. 
 
*Met dien verstande dat in het centrum alleen nog auto's met een milieusticker 0 t/m 3 worden toegelaten (bouwjaar benzineauto's vanaf 1997 en dieselauto's vanaf 2006). In de zone daaromheen worden auto's toegelaten met een sticker van 0 t/m 4 (bouwjaar van benzine vanaf 1997 en dieselauto's vanaf 2001). 
Voor een ontspannen (dag)tochtje is natuurlijk de Thalys ook een prima alternatief.