C5: retour van Hydractive-III+

Datum: 17-12-2013

Citroën maakt vanaf nu het beroemde veersysteem beschikbaar op de handgeschakelde versies van de C5. Daarnaast komt er een nieuwe Business versie speciaal voor de zakelijke rijder.

Het veersysteem van Citroën is al jaren een begrip in de markt. Door toevoeging van de elektronica past de vering zich optimaal aan de rijomstandigheden aan, waardoor een perfecte balans tussen comfort en wegligging kan worden bereikt. Het veersysteem Hydractive III+ is gekoppeld aan een in realtime reagerende wagenhoogteregeling. Zo blijft de wagenhoogte constant, ongeacht de belading van de auto en wordt deze verlaagd op snelwegen om de luchtweerstand en het brandstofverbruik te verminderen. Hydractive III+is nu beschikbaar op de handgeschakelde versies van de Citroën C5 met THP 155 en HDi 160 motor. De meerprijs voor een Citroën C5 met Hydractive III+ bedraagt € 1.500,- [incl. BTW/BPM] ten opzichte van de versies met conventionele vering.

Voor de zakelijk rijder heeft Citroën nu een speciale Collection Business versie ontwikkeld met een rijke uitrusting, gebaseerd op het Tendance uitrustingsniveau. Zo beschikt de C5 Collection Business standaard onder andere over e-MyWay navigatiesysteem, parkeersensoren voor en achter met parkeersupport, Bluetooth handsfree set. Optioneel verkrijgbaar zijn de achteruitrijcamera [voor Tourer-versie] en half lederen bekleding. De vanafprijs van de C5 Collection Business [Sedan] is €29.990 [incl. BTW/BPM]. De versies van de C5 Sedan en Tourer met e-HDI EGS 115 motor vallen in de 20% bijtellingscategorie.