7 handige autoverzekeringstips voor uw Citroën

Datum: 21-08-2015

 

Als citroënliefhebber wilt u uiteraard uw Citroën goed verzekeren, maar hoe doet u dat? Kiezen uit de vele verschillende autoverzekeringen kan erg lastig zijn. Met onderstaande tips zult u echter merken dat dit helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en kiest u in minder dan vijf minuten de autoverzekering die het beste bij u past.


Tip 1: Vergelijk autoverzekeringen

Autoverzekeringen kunnen flink verschillen in hoogte van de premie, maar ook in mate waarin schade gedekt wordt. Door de concurrentie tussen autoverzekeraars worden autoverzekeringen met lagere premies tegen betere voorwaarden aangeboden. Als klant kunt u hier uiteraard van profiteren. Vergelijken gaat tegenwoordig zeer eenvoudig online, bijvoorbeeld op een vergelijkingswebsite als www.autoverzekering.nl.

Tip 2: Kies de juiste dekking
Wat betreft autoverzekeringen bestaan er drie verschillende (basis)dekkingen: WA, WA beperkte casco en WA volledige casco. U bent in Nederland verplicht om uw Citroën minstens te verzekeren met een WA verzekering. Hiermee wordt schade die u met uw auto aan anderen toebrengt, gedekt. De leeftijd van uw auto helpt u bij het kiezen van de juiste dekking. Auto’s die maximaal drie jaar oud zijn, worden meestal verzekerd tegen de meest uitgebreide dekking, namelijk WA volledige casco. Auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud met een WA beperkte casco verzekering en auto’s ouder dan 8 jaar oud met de minst uitgebreide verzekering, een WA verzekering.

Tip 3: Bepaal uw eigen risico
Als u een hoger eigen risico heeft, geeft uw autoverzekeraar u vaak een korting op de verzekeringspremie. De keer dat u schade heeft, weegt vaak niet op tegen de besparing die een hoger eigen risico opbrengt. Voor een lager eigen risico kunt u natuurlijk wel kiezen als u bij schade liever zo min mogelijk zelf betaalt.

Tip 4: Bekijk de polisvoorwaarden

Ook wat betreft polisvoorwaarden bestaan er verschillen tussen autoverzekeringen. Voordat u een autoverzekering afsluit, is het daarom altijd goed om de polisvoorwaarden door te lezen op belangrijke punten. Denk aan de no-claimkorting na schade, het eigen risico en bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling.

Tip 5: Wel of niet aanvullend verzekeren?
Het is mogelijk om naast de basisdekking een aanvullende verzekeringen af te sluiten. Onder andere een inzittendenverzekering, ongevallen inzittendenverzekering en pechhulp in binnen- en/of buitenland behoren vaak tot de mogelijkheden. Omdat aanvullende dekkingen vaak ook een extra premie met zich mee brengen, is het verstandig om alleen de noodzakelijke aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Tip 6: Rechtsbijstand: voorkom dubbel verzekeren

Een andere aanvullende verzekering is de rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen. Hiermee ontvangt u juridische hulp bij geschillen als gevolg van een ongeval en bij het verhalen van schade bij een tegenpartij. Heeft u echter al een losse rechtsbijstandsverzekering afgesloten? Dan hoeft u deze verzekering niet aanvullend op uw autoverzekering te kiezen. Verkeer wordt vaak al meegenomen in uw algemene rechtsbijstandsverzekering.

Tip 7: Direct verzekerd de weg op

Als u aan de hand van uw persoonlijke situatie en wensen de beste autoverzekering heeft gevonden, kunt u deze direct online aanvragen. U ziet dan in de meeste gevallen ook gelijk of de nieuwe verzekeraar uw aanvraag heeft geaccepteerd. Is dat het geval? Dan kunt u meteen verzekerd de weg op.

Toch nog vragen? Op www.overstappen.nl vindt u een bruikbare en zeer uitgebreide handleiding waar u terug kunt lezen waar u het beste op kunt letten bij uw zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering.