C4-III 2020

Datum: 16-06-2020

Twee weken voor de eerder aangekondigde lancering van de nieuwste generatie C4 heeft Citroën al een royale tip van de sluier opgelicht. Eind juni worden meer gegevens vrijgegeven van de geheel-elektrische ë-versie en eind van dit jaar moet de auto leverbaar worden.

Aanvankelijk deden er geruchten de ronde dat de nieuweling wel eens de naam GS zou kunnen krijgen, als eerbetoon aan de Auto van het Jaar 1971. Maar al heeft de lijn van de nieuweling er wel wat van weg, hij heet gewoon weer C4. Om met de techniek te beginnen: naast diesel en benzine komt er dus een all-elektrisch model. Het Citroën Advanced Comfort®‑programma met de Progressive Hydraulic Cushions is verder doorontwikkeld voor ë‑Comfort in elektrische voertuigen.
Het design kunnen we gerust omschrijven als 'krachtig' - een mengeling tussen de tijdloze lijnen van de Opron-periode, gecombineerd met moderne SUV-elementen. Men lijkt bewust een beetje afstand genomen te hebben van de C4 Cactus - die blijkbaar voor een groot publiek toch wat te afwijkend was.

Hou onze website en de komende nummers van CitroExpert in de gaten voor verdere informatie.