AVANT-PREMIÈRE MONDIAL DE L’AUTOMOBILE PARIS – oktober 2014

Datum: 23-09-2014

Met nog een dag of tien te gaan voordat de Parijse autoshow zijn deuren opent, heeft Citroën alvast de hoogtepunten van hun stand bekendgemaakt.

Met eentje maakte u al eerder kennis op onze site: de C4 Cactus 2 liter – geen exemplaar met een traditioneel, dik motorblok van 2000 cc zoals u wellicht zou denken, maar een conceptcar met hybrid’Air-technologie aan boord, waarbij wordt ingezet op een benzineverbruik van 2 liter per honderd kilometer – 1:50 dus. Iets dat met gecomprimeerde lucht werkt, zeg maar een stoommachine van de 21e eeuw. We komen in onze volgende uitgave uitgebreid op dit model terug.

Daarnaast is er nog een tweede aandachttrekker die (voorlopig nog) niet in productie gaat komen: de C1 Urban Ride, een wild uitgedoste C1 die de asfaltjungle van de wereldsteden moeiteloos zal kunnen temmen. Het publiek mag stemmen of hij ooit in productie moet worden genomen...

In een speciale techno-room zullen de hoogwaardige technologieën worden getoond en uitgelegd. Of het nu om de schone & zuinige Euro6-dieselmotoren of de revolutionaire Airbumps van de C4 Cactus gaat.

Verder is er vanzelfsprekend aandacht voor alle reguliere, actuele modellen, met een extra schijnwerper op de C4 Picasso die het eerste half jaar van 2014 de beste verkopen in zijn klasse was, Europabreed!

Op buurstand van het nieuwe merk DS staat naast de ook al eerder aangekondigde Divine-concept een speciale uitvoering van de DS3, aangekleed door modegoeroe Inès de la Fressange – vooralsnog ook niet bestemd voor de reguliere prijslijst.

Niet op de Mondial maar wel te zien in showroom C_42: de C3-XR, het speciale Chinese model dat als mini-SUV vooralsnog alleen in het Verre Oosten verkocht zal gaan worden.

Kent u een beter excuus om binnenkort even naar Parijs te gaan dan dat u al deze noviteiten wil gaan bewonderen? En/of, mocht u tot de ingeschreven uitverkorenen behoren die de 20e het Conservatoire met ons gaan bezoeken: een dagje eerder gaan...?
 
Mondial de l’Automobile
4 – 19 oktober
Porte de Versailles – Parijs