Volop interesse voor Duitse Citroën Racing Trophy

Datum: 06-03-2015

Dit weekeinde start bij de ADAC Rallye Saar rondom St. Wendel het derde seizoen van de Duitse Citroën Racing Trophy, de rally-merkencup met de modellen DS 3 R1 en DS 3 R3. Daags voor de seizoensstart kregen alle 18 teams bij de onlangs geopende succursale in Keulen een witte DS 3 in straatversie uitgereikt, waarover ze het hele seizoen mogen beschikken. CitroExpert was ter plekke.


“We zijn verheugd over de groei die de cup doormaakt”, verklaarde Holger Böhme, directeur van Citroën Deutschland. “Na het begin in 213 met twaalf teams waren er vorig jaar al 15 en dit seizoen beginnen we met 18 teams. De rallysport is sympathiek en toegankelijk, waarden die perfect bij onze merken passen.”

Aanvankelijk werd er in de Citroën Racing Trophy Deutschland alleen met het 126 pk sterke instapmodel DS 3 R1 gereden, maar sinds vorig jaar staat deelname aan de cup ook open voor teams die met de sterkere (234 pk) uitvoering DS 3 R3 in het strijdperk treden. “Daarbij blijft de belangstelling niet langer beperkt tot Duitsland”, aldus Marco Klein van het bureau Pro-Drivers, dat de cup-organisatie voor zijn rekening neemt. “Er zijn ook al teams uit Luxemburg en Oostenrijk, er is interesse vanuit België en ook Nederlandse teams zijn uiteraard van harte welkom!”

In totaal staan er dit seizoen tussen begin maart en medio oktober zes evenementen op het programma, vijf in Duitsland en één in Oostenrijk. De Duitse zender N-TV zorgt in het programma “PS – das Automagazin” voor de verslaggeving op televisie.

Tekst & foto's: René de Boer