11 & 12 juli: 60 Jaar DS in Düsseldorf

Datum: 10-07-2015

Na de festiviteiten in Frankrijk en België wordt dit weekeinde in Duitsland het 60-jarig bestaan van de DS gevierd. Een en ander vindt plaats in Düsseldorf, dus ook vanuit ons land goed te bereiken. De activiteiten vinden plaats in het kader van het ‘Frankreich-Fest’, waarbij de Düsseldorfse vestiging van Peugeot Citroën Retail Deutschland als sponsor optreedt en de handen ineengeslagen heeft met de DS Club Deutschland en Amicale Citroën & DS Deutschland.

Het hoogtepunt van de activiteiten was de opstelling van 100 DS’en, die met elkaar op de Burgplatz in Düsseldorf het ‘Double Chevron’-logo vormden. Aansluitend werd in de showroom van de Citroën-vestiging op de autoboulevard in Düsseldorf (Höherweg 191) een exclusieve tentoonstelling geopend, waar diverse ID’s en DS’en getoond worden. Hieronder bevindt zich een bijzonder opengewerkt model als echte ‘eye-catcher’. Ook een DS met caravan, een DS Break en een DS Berline zijn te bewonderen. Daarnaast worden tal van ontwerpschetsen rond het ontstaan van de DS getoond, in bruikleen beschikbaar gesteld door de ‘Expo Bertoni’ in Parijs en het ‘Conservatoire Citroën’. In een drietal vitrines zijn de nodige historische DS-brochures alsmede boeken en modelauto’s uit de collectie van CitroExpert-redacteur René de Boer te zien. De expositie is ook zaterdag en zondag te bezoeken.

Tour
Op zaterdag is er voor aangemelde deelnemers vanaf 9.00 uur de oldtimerrally ‘Tour de Düsseldorf’ met start voor 150 historische Franse auto’s op de Burgplatz.
Zaterdag is het de hele dag ook open huis bij het bedrijf van DS-specialist Dirk Sassen (Benrodestrasse 61, Düsseldorf), in samenwerking met de DS Club Deutschland.

Fest
Op zondag kunnen bezoekers diverse routes in de regio rijden. Het ‘Frankreich-Fest’ in de binnenstad van Düsseldorf aan de oever van de Rijn is het hele weekeinde te bezoeken. Nadere informatie is hier te vinden.

Tekst & foto's René de Boer