Tussen Wuhan en Parijs...

Datum: 24-01-2014

Afgaande op berichten die in de media verschijnen, lijkt er toch al een akkoord gesloten te zijn over de toekomst van PSA Peugeot Citroën.

De Franse staat en het Chinese DongFeng worden elk voor drie miljard euro 14 procent eigenaar van de groep – de eerste op zoek naar stabiliteit & nationale tewerkstelling, de tweede naar hoogwaardige technologie uit de PSA-schappen.
Thierry Peugeot schijnt zijn verzet tegen deze deelname in het nog grotendeels familiebedrijf gestaakt te hebben en daarmee is de weg tot deze constructie vrij.

DongFeng werkt al meer dan twintig jaar samen met Citroën – begin jaren negentig bouwden zij de eerste ZX’en in licentie. Naar verluidt zouden de Fransen niet bang hoeven te zijn dat de toekomstige modellen alleen nog maar uit het Verre Oosten komen. Sterker nog, wanneer de overname van Volvo door Geely als voorbeeld kan gelden, wordt er in het ‘oude Europa’ nog geïnvesteerd – zowel in ontwikkeling als productie. Volgens eerdere berichten zal een en ander tweede helft februari officieel bekrachtigd worden.