DS4 - tweede generatie

Datum: 05-02-2021

Op woensdag 3 februari jongstleden werd de nieuwste telg van DS Automobiles geïntroduceerd. Zijn naam DS4 was al bekend, maar het betreft een geheel nieuw model met strakke, aerodynamische lijnen.
Leek de voorganger DS4-1 misschien ietsje te veel op het toenmalige zusje Citroën C4, de nieuweling heeft in vorm niets meer de nieuwe klassegenoot C4-III te maken. En de iets hoger op de wielen staande DS4 Crossback wordt vervangen door de DS4 Cross.
Alle modellen zitten vol met luxe en technisch vernuft - in de komende CitroExpert leest u meer hierover - al zal de auto zelf pas op zijn vroegst eind dit jaar beschikbaar komen. Qua motoren moet u rekenen op drie verschillende benzineblokken, een dieselversie plus 'n hybride.

De zojuist gecreëerde groep Stellantis (het samengaan van PSA en Fiat-Chrysler) meldt verder dat DS Automobiles -net als de overige dertien merken van het concern- blijft bestaan, al zal er meer samenwerking komen met de Italiaanse premiummerken van de groep: Lancia en Alfa-Romeo.
Op directieniveau is er trouwens ook nog wat veranderd: Linda Jackson, voorheen algemeen directeur Citroën en eerder al vervangen door Vincent Cobée, krijgt de leiding over Peugeot.