Loeb met Peugeot in WK Rallycross

Datum: 29-02-2016

Hij deed het ooit al met een DS 3, tijdens de X-Games in Los Angeles in 2012 – waar hij prompt als winnaar uit de bus kwam – en tijdens de Franse WK-ronde in Lohéac in 2013.

Nu gaat Sébastien Loeb een volledig seizoen rijden in het FIA WK Rallycross. Niet met Citroën, of met DS, waar ze de Elzasser met dank voor bewezen diensten aan het einde van het afgelopen seizoen aan de dijk zetten, maar met Peugeot, waar ze de publicitaire waarde van een van de meest succesvolle autosporters van de afgelopen twee decennia wel op een creatieve manier weten te gebruiken.

Hansen
Loeb rijdt één van de twee 550 pk sterke Peugeot 208 WRX’en, die worden ingezet door het team van Kenneth Hansen – ook een man die met Citroën talloze successen behaalde, maar dan in de rallycross. Sla er CitroExpert nummer 92 nog maar eens op na. De andere auto van het team wordt bestuurd door Timmy Hansen – het ‘zoontje van de baas’. Onder de vlag van Peugeot Hansen Academy zet het team nog een tweetal Peugeots in voor Kevin Hansen, de jongste telg van de familie, en de Fransman Davy Jeanney.

Petter
Overigens is Sébastien Loeb niet de eerste oud-wereldkampioen rally die voor de rallycross kiest. Eerder bewandelde de Noor Petter Solberg al deze weg, en wel met een DS 3, waarmee hij de afgelopen twee seizoenen de wereldtitel won. Ook dit jaar komt Solberg weer met zijn DS 3 in actie. Dat belooft een interessante strijd met de Peugeot-brigade…

René de Boer | Foto Solberg