Geslaagde 22e Enten-Classic-Day

Datum: 07-06-2022

Eigenlijk is de eerste zondag van juni de vaste dag voor de jaarlijkse Enten-Classic-Day, die Britta Becker en Oliver vom Berg van Treffpunkt Citrön in Brüggen, net over de grens bij Venlo, in de Duitse stad Essen organiseren. De weersverwachting voor 5 juni was echter zo slecht, dat werd besloten het evenement eenmalig te verplaatsen naar maandag, want het Pinksterweekeinde bood die mogelijkheid gelukkig. Hoewel het ook op maandag niet geheel droog bleef, kon toch worden teruggekeken op een geslaagde dag.

“Het was top”, meldde Britta Becker op maandagavond, weer thuis na een lange dag. “De stemming was geweldig, de reacties waren zonder uitzondering positief. Je kon ook wel merken hoe zeer de mensen naar dit evenement hadden uitgekeken, nadat het de afgelopen twee jaar niet door kon gaan. Iedereen was blij om elkaar weer te zien.”

De locatie is sinds vele jaren de “Dampfe”, een bierbrouwerij op stoom in een woonwijk in het stadsdeel Essen-Borbeck. Een prima brouwerijrestaurant zorgt ervoor dat de inwendige mens niets tekort komt, terwijl het terrein genoeg ruimte biedt om de Citroëns netjes op te stellen. 2CV’s voerden uiteraard de boventoon, van “custom”-, “hot rod”- en “rat-look”-exemplaren tot ogenschijnlijk vrijwel in nieuwstaat verkerende auto’s, inclusief speciale series als de groene “I fly bleifrei”-variant, Dolly’s en Charlestons. Een 2CV vanuit Nederland met volledig verzinkte carrosserie trok uiteraard ook veel aandacht.

Een van oorsprong Spaanse Méhari in oranje op een trailer en een Ami 6 Break, beide overigens op zoek naar een nieuwe eigenaar, zorgden voor de nodige afwisseling in de tweecilinderhoek, terwijl er ook andere Citroëns als een AX, enkele DS’sen, een GS, een BX Break en een CX aanwezig waren. Het aantal aanbieders van Citroëngerelateerde zaken was iets lager dan in eerdere jaren, maar uiteraard had Treffpunkt Citrön zelf een grote verkoopstand met allerhande onderdelen en was ook Citrobag vanuit Nederland aanwezig, alsmede enkele particuliere verkopers met ondermeer modelauto’s, typeplaatjes en andere collectors’ items.

“We hoorden dat er toch een stuk of zeven, acht mensen op zondag voor de deur stonden, die hadden het bericht van de verschuiving naar maandag niet ontvangen, maar de meesten van hen kwamen maandag alsnog terug”, wist Britta Becker nog te vertellen. “We hebben ook de nodige bezoekers uit Nederland gehad.” Als altijd behoorde een tombola met Citroën-gerelateerde prijzen ook tot het programma en werden er ook prijzen voor de mooiste auto’s uitgereikt.

Geïnteresseerden kunnen zondag 4 juni 2023 vast in de al dan niet elektronische agenda zetten. Nadere informatie is te vinden via www.enten-classic-day.de

Tekst en foto’s: René de Boer