Joyeux anniversaire!

Datum: 30-06-2018

Afgelopen zaterdag was een flink aantal 2cv’s te gast bij Citroën NL in Amsterdam Zuid-Oost, ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de 2cv.

Diverse 2cv’s werden ter plaatse versierd met slingers en ballonnen en alle eendjes werden door de aanwezigen -zelfs tweetalig- toegezongen. Voor het mooist versierde eendje was een leuke prijs beschikbaar gesteld. De groep bezoekers was overigens in drieën verdeeld om zo de drukte over de dag een beetje te verspreiden. Drie groepen, die na de ceremonie, via een leuke route, op pad werden gestuurd naar respectievelijk het museum van de 20e eeuw of naar het prachtige 2cv museum van Edwin Groen.

Rond het middaguur reden wij met een heel contingent 2cv´s (plus enkele indringers als een Méhari en 'n Ami8) van Amsterdam Zuidoost naar Andijk, om daar een bezoek te brengen aan Het Mooiste Museum van Nederland - de collectie van Edwin Groen.

De nieuwe locatie is indrukwekkend. Een voormalige meubelhal is omgetoverd tot een Citroën-walhalla, waar het water je in de mond loopt: wat een auto's, wat een ambiance. De nadruk ligt op de 2cv in al haar verschijningsvormen, maar ook zustermodellen als Dyane, Méhari en Ami komen royaal aan bod. Verder staat er nog een vijftigtal andere Citroëns: veel HY, maar ook Traction, B14, DS, CX'en en zelfs een aantal Visa's, waaronder een bijzondere, gelimiteerde Portugese Bi-Campeao. Om het geheel af te ronden vindt u hier ook nog een collectie dwergauto's, brommers uit de jaren 60, een hoeveelheid Simca's, een enkele verdwaalde Volkswagen. Een bezoek meer dan waard en een schitterend slot van een geslaagd evenement op deze prachtige dag.

Martijn van Well | Wouter Jansen