EuroCitro 2014

Datum: 22-06-2014

Van 8 tot en met 10 augustus wordt nabij Le Mans de vijfde EuroCitro georganiseerd - de vijfde sinds het begin. Het complete programma staat op www.eurocitro.org, maar we geven u enkele hoogtepunten.

Wat te denken van het museum 1919-2014, de expositie van bedrijfswagens, een concours d'élégance, de veiling, vertoningen van de film AutoPolis uit 1934, de mogelijkheid om zelf een rondje over het circuit te rijden, het gezamelijke CitroExpert-diner in La Chartre-sur-le-Loir (zie onderstaand)....? Overnachten kan op de camping bij het circuit dan wel in een van de vele hotels in of buiten de stad. Voorinschrijving is mogelijk tot 30 juli en kost dan 70 euro voor een auto met maximaal vijf personen. U vindt het formulier hier.


Bonne table!
Een goed idee van onze enthousiaste medewerker René de Boer: waarom tijdens EuroCitro geen gezamenlijk CitroExpert-diner aanrichten op vrijdag- of zaterdagavond?

Een locatie hebben we al: Hôtel de France en het bijbehorende restaurant ‘Le Relais de Ronsard’ in het op veertig kilometer ten zuidoosten van Le Mans gelegen La Chartre-sur-le-Loir. Een bijzonder etablissement, want niet alleen is het helemaal aangekleed met memorabilia van de 24-uurs-race, maar de eigenaar is met een ‘51er 2cv en HY in zijn collectie ook nog eens CitroEnthousiast. Even praktisch: de kosten voor het verzorgde viergangen diner bedragen een zeer redelijke 32 euro per persoon, exclusief drank. En wie weet houden we tijdens/na het eten nog iets van een presentatie, over de historie van Citroën in het algemeen of die van de sportieve modellen in het bijzonder?

Bent u geïnteresseerd, stuur dan uiterlijk 15 juli een mailtje aan wouter@citroexpert.nl met daarbij om hoeveel mensen het gaat en of u de voorkeur voor vrijdag- of zaterdagavond zou hebben. Een leuk detail: mocht het allemaal doorgaan, dan zal het dorpsplein bij het restaurant afgezet worden, zodat uitsluitend Citroëns hier kunnen parkeren. We horen graag van u, maar let wel: het aantal plaatsen is niet onbeperkt. Dus, wie het eerst mailt...