DS3 nieuws

Datum: 25-08-2014

De nieuwe CitroExpert is net een half dagje naar de drukker, of we kunnen u al weer een kakelvers nieuwtje melden.

De in mei j.l. aangekondigde DS3 2014/2015 met lichte facelift en Xenon Full-LED verlichting is nu met een tweetal nieuwe motoren leverbaar. De eerste en fiscaal meest interessante is de Blue-HDi-100, die met zijn lage uitstoot dit en volgend jaar nog in het gunstig tarief blijft vallen. Met zijn behoorlijk vermogen van 100pk stoot hij slechts 79 gram CO2 per kilometer uit; prijs voor de bijzonder complete Business-uitvoering is 19.900,- €.

Bij de benzineblokken is de e-VTi82 ETG vervangen door de PureTech 82 ETG Stop&Start. Eind dit jaar komt de PureTech-110 beschikbaar, die de 'oude' 120pk sterke viercilinder vervangt. Met dit alles komen er ook nieuwe kleuren & -combinaties leverbaar en dat samen met extra chromen accenten voor de Chic zorgt ervoor dat de auto een nog strakkere uitstraling krijgt. De So Chic krijgt standaard lichtemetalen velgen.

Aan dit rijtje kan de speciale So Irrésistible worden toegevoegd. Gebaseerd op de DS3 BlueHDi-100 beschikt hij niet alleen over een extra rijke uitrusting, maar heeft het model tevens een subtiel Parijs' decor op zijruiten en dahboard gegraveerd.