Citroën Jumble (B) 26 april 2015

Datum: 23-02-2015

De DS bestaat 60 jaar in 2015 en om dit op gepaste wijze te vieren, nodigt de Amicale van Belgische Citroën Clubs jullie uit op haar jaarlijkse grote meeting: de Jumble, dit maal aan Les Lacs de l’Eau d’Heure.

De meren liggen ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Charleroi. Deze toeristische plek omvat de grootste meren in België en biedt ons de kans de grootste stuwdam in België te bezoeken langs de binnenzijde. Vanaf de toren en de vernieuwde uitkijktorens, met op sommige plaatsen een glazen vloer, is het uitzicht adembenemend. Alles samen beslaat de site 1800 ha, waar je van de natuur kan genieten en aan sport kan doen. Meer hierover is te vinden op www.lacsdeleaudheure.be


Wat is veranderd ten opzichte van vorige edities van de Jumble ? Dit jaar krijgen jullie ook de kans om met de auto rond te rijden. Met een rondrit van 30 kilometer kan je de omgeving van de meren ontdekken. Met een aansluitende lus kan je de schuilkelder van Hitler in Brûly-de-Pesche gaan bezoeken.

Het programma
:
- vanaf 10 u, onthaal van de deelnemers in het Centre d’Accueil de la Plate Taille, route de la Plate Taille 99 in 6440 Boussu-lez-Walcourt.
- vanaf 10 u en gedurende de volledige dag, de mogelijkheid om de toren van de stuwdam La Plate Taille te bezoeken; eveneens mogelijkheid om met de amfibiebus Le Crocodile Rouge, nieuw in Europa en enig in België, het meer te verkennen.
- vanaf 11 u, vertrek van de rondritten van 30 of 65 kilometer, met een roadbook. Iedereen kan vertrekken wanneer hij/zij dit wenst.
- vanaf 11u30 kan je een maaltijd nemen in de Relais de Falemprise, op enkele kilometers van het onthaalcentrum.
Naar keuze : vleesballetjes in tomatensaus met kroketten en sla of kip met champignonsaus en aardappeltjes, aperitief, twee dranken (een glas pils, water, cola, Fanta of wijn) en koffie inbegrepen. Kindermenu: een fruitsap, kip met appelmoes en kroketjes of een balletje in tomatensaus met frietjes, een ijsje.

- om 16 u verzamelen voor een afscheidsdronk aangeboden door Citroën Belux.

Hopelijk geeft dit programma jullie zin om deel te nemen aan dit grote Citroënfeest op 26 april !


Praktisch
Om organisatorische redenen is het noodzakelijk de betalende activiteiten waaraan je wenst deel te nemen, te reserveren, betalen uiterlijk op 3 april. U dient zich in te schrijven voor 31 maart ten laatste (er zullen slechts 400 rallyplaten zijn, dus wees er snel bij). We zullen een inschrijfformulier op de site zetten. Mocht u verdere vragen hebben, neem dan contact op met marc.stelleman@skynet.be.

Een aanrader voor alle Citroënliefhebbers uit de Benelux!

Het inschrijfformulier voor de Jumble vindt u hier.