• Bennani
  • Tom Chilton
  • Dumoustier
  • Lopèz
  • Yvan Muller

Mehdi Bennani snelste op eerste testdag

Datum: 02-03-2016

De Marokkaanse coureur Mehdi Bennani was met de Citroën C-Elysée WTCC van het team Sébastien Loeb Racing het snelste tijdens de eerste testdag op het circuit van Vallelunga nabij Rome.

Bennani, die aan zijn tweede WTCC-seizoen bij het team van Sébastien Loeb en Dominique Heintz begint, kwam tot een totaal van 88 ronden, waarvan hij de snelste aflegde in een tijd van 1:37,000 minuten. Daarmee bleef hij regerend wereldkampioen José María López in de C-Elysée WTCC van het fabrieksteam Citroën Racing 0,348 seconden voor.

Terwijl Sébastien Loeb Racing met de volledige bezetting van drie auto’s voor Bennani, de Fransman Grégoire Demoustier en de Brit Tom Chilton aanwezig was, had Citroën Racing ervoor gekozen om slechts één van de beide C-Elysées mee te nemen naar Italië. Met deze auto deelden de beide fabriekscoureurs López en Yvan Muller het testwerk: na de middagpauze nam Muller het stuurwiel over van zijn Argentijnse teamgenoot. Muller reed in de middag 27 ronden en werd uiteindelijk als zesde geklasseerd.

Naast Bennani kwam ook Tom Chilton, voor het eerst rijdend met de SLR-Citroën, op Vallelunga goed voor de dag. De Brit, vorig jaar nog teamgenoot van onze landgenoot Tom Coronel bij het Italiaanse ROAL-team, kwam tot op vier tienden van een seconde van de snelste tijd van Bennani en sloot de sessie als vierde af. Grégoire Demoustier moest duidelijk nog een beetje meer wennen aan zijn nieuwe auto. De Fransman, rijdend in de kleuren van zijn vaste sponsor Eurodatacar, kwam 2,8 seconden op Bennani tekort en eindigde als negende en voorlaatste in het dagklassement. Op donderdag worden de officiële tests op het circuit van Vallelunga voortgezet.

Tekst: René de Boer | Foto’s: FIA WTCC Media