A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: DOMDocument::loadHTML(): Tag video invalid in Entity, line: 6

Filename: views/article.php

Line Number: 23

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: DOMDocument::loadHTML(): Tag source invalid in Entity, line: 7

Filename: views/article.php

Line Number: 23

Cactus M onthuld

Datum: 02-09-2015

Hij kon nog net mee in de nieuwe CitroExpert - of beter: het embargo was de reden van het iets latere verschijnen. Maar voilà, daar is de conceptcar Cactus-M - met meer dan een knipoog naar de Méhari van een kleine 50 jaar geleden. De M zal voor het eerst worden getoond op de Duitse autoshow, die half september zijn deuren opent.

.
In grote lijnen heeft het model wat weg van de Aircross SUV, die eerder dit jaar in Sjanghai geïntroduceerd werd. De concept Citroën Aircross heeft dan ook model gestaan voor het ontwerp van het onderste gedeelte van de voor- en achterbumpers en de zijspiegels. De grote wielkasten en hoogte maken de Cactus M nog stoerder. De gespierde flanken voor en achter zorgen voor een krachtig silhouet.
Met de Tall & Narrow banden konden smallere wielen met een grotere diameter worden gemonteerd en kon de vrije hoogte worden vergroot. Het krachtige beeld wordt nog versterkt door aparte wielkasten, de in een hoek van 60° geplaatste voorruit en een dikkere voorruitstijl.

Het hele interieurdesign en de gebruikte technische materialen van de Cactus M stralen vrijetijdsbesteding uit. Het interieur kan tegen een buitje en zand & vuil, want het kan met water schoongespoten worden, in de voetenruimte zitten namelijk afvoer-openingen. De stoelbekleding weerspiegelt de surfwereld, zoals de felgekleurde neopreen bekleding van wetsuits, die comfortabel is en waterdicht.

Alles aan de Cactus M is ontworpen met het oog op het bieden van comfort, ontspanning en gemak. De Citroën Cactus M heeft geen dak en geen A-stijl, want hij moet zo open mogelijk zijn. Hij valt dan ook op door zijn multifunctionele karakter, wat uiteraard wordt geboden door het ontbreken van een dak, zodat alles erin past (wakeboards, surfplanken…). Op de beugel van de koffer achter en de voorruitlijst zitten echt houten platen, die doen denken aan de persoonlijke details die surfplankfabrikanten ook wel gebruiken.
 
Wanneer we over twee weken op de IAA in Frankfurt zijn, zullen we enkele van de verantwoordelijken voor dit project zien te spreken. Hou onze site, facebookpagina en vanzelfsprekend ons gedrukte magazine (in dit geval: dat van november-december) in de gaten.

Bekijk ook de video hieronder!

 


Techspecs:
Aandrijflijn: Benzinemotor PureTech 110  S&S EAT6
Verbruik Brandstofverbruik: 4,8 l/100 km
CO2-uitstoot: 110 g/km
Afmetingen:
Lengte: 4m16
Breedte: 1m77
Hoogte: 1m48
Wielbasis: 2m60
Banden: Bridgestone Tall & Narrow 19’’