Spectaculaire Citroën-stand op Genève 2014

Datum: 04-03-2014

Op de vandaag geopende Salon de l'Automobile van Genève hebben we weer het nodige aan CitroëNieuws kunnen bewonderen zoals de kersverse C1 die (ook) in het echt érg leuk is, de stoere C4 Cactus Aventure conceptcar. Plus die andere concept: de C1 Swiss + me. Al is die laatste niet meer dan een knipoog naar gaststad Genève, zo liet men ons weten.


Tegelijk zijn de Nederlandse prijzen van de C4 Cactus bekendgemaakt. Hij komt er vanaf €15.990 en staat net na de zomer in de Nederlandse showrooms. Om de zakelijke rijder te plezieren komt er niet alleen een Business-uitvoering, maar de BlueHDi-100 valt door zijn lage uitstoot ook nog eens in de 14%-bijtellingscategorie. Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een alternatieve zakenauto.
De overige modellen (benzine en HDi met gerobotiseerde versnellingsbak) vallen in de ook nog altijd aantrekkelijke 20%-categorie. Zaken waar de particuliere rijder natuurlijk verder niets mee te maken heeft. De C4 Cacrus komt er in vier uitvoeringsniveau's. Begin juni gaan we er mee rijden - we houden u op de hoogte!

Tekst & foto's: Citroexpert/Wouter Jansen