Ontwikkelingen 2020

Datum: 07-01-2020

Los van de nu nog niet met name genoemde elektrische Citroëns zijn er ook andere ontwikkelingen in 2020 te verwachten.

Kassucces C3 -de op 1 na best verkochte auto in Frankrijk gedurende het afgelopen jubeljaar!- zal een beperkte facelift ondergaan. Als kenners gelijk krijgen worden de horizontale 'wenkbrauwen' vervangen door geknepen verticale chevrons. Verder wordt het model op details aangepast, maar onder de motorkap blijft alleen een relatief traditionele verbrandingsmotor beschikbaar. 
De C4 Cactus zal vervangen worden door een geheel nieuwe C4 - al circuleren er ook geruchten dat de naamgeving op de schop gaat, dat letterwoorden als GS en CX weer terug gaan komen?  Bijgaande tekeningen van C3-IIIb en C4-III zijn afkomstig van de website van onze collega's van AutoMoto (©). 
 
DS9, DS8?
Bij zustermerk DS lijkt na een op handen zijnde introductie van een DS9 berline in China een soortgelijk model naar Europa te komen - met als basis een verlengde Peugeot 508 van de laatste generatie. Mogelijk onder die naam, al zou dat ook DS8 kunnen zijn. Naast benzine & diesel zou hij er ook als hybride komen !? De vering zal gelijk zijn aan die van de DS7 Crossback, waarbij een aan 'n camera gekoppeld systeem voor de ideale demping zorgt. Ergo: een benadering van de good-old hydropneumatique tegen een fractie van de kosten.

C5 berline?
En nu we toch even onze glazen bol raadplegen: in 2021 verwacht men een geheel nieuwe grote berline in de C5-klasse, twaalf maanden later een geheel nieuwe C3 en in 2023 enkele uitgebreide facelifts van de overige modellen. Over het wel en wee van een opvolger van de C1 is al vaak gespeculeerd, al vertrouwde Linda Jackson ons eerder toe dat een nieuw model in deze klasse er zeker gaat komen, al zou die wel eens een heel andere filosofie kunnen volgen. Een verwijzing naar de productieversie van de eerdere conceptcar Ami-One wellicht?