Nieuwe motor voor C4

Datum: 06-01-2014

Citroën introduceert de nieuwe e-THP 130 PureTech motor in de C4, de eerste 3-cilinder turbomotor en tevens de eerste benzinemotor die voldoet aan de Euro 6 norm. In de C4 stoot deze motor 110 gram CO2 uit, wat wordt beloond 20% bijtelling tot en met 2015.
 
Dit blok is voorzien van noviteiten als een dubbele thermostaat, een balansas, een gekoeld inlaatspruitstuk, klepstoters met een lage-weerstandscoating, nokkenasverstelling voor in- en uitlaatnokkenas, een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk met waterafvoerhuis en een distributieriem die door het oliecarter gaat.
Deze lichtere en compactere motor is zuinig, schoon, stil, soepeler en bovendien sneller op bedrijfstemperatuur. Hij vervangt de VTi 95 en VTi 120, die vanaf nu niet meer leverbaar zijn. De CO2-uitstoot van deze motor is met 20% verminderd ten opzichte van zijn voorgangers. Daarnaast levert hij meer koppel bij een laag toerental en meer vermogen.
De e-THP 130 zal leverbaar worden op alle  uitrustingsniveaus van de Citroën C4. De vanafprijs bedraagt € 19.990 incl. BTW, als Attraction-uitvoering. Voor zakelijke rijders is er de C4 e-THP 130 Business, die net geen 22 mille kost. Deze beschikt standaard onder meer over eMyWay navigatiesysteem, automatische airconditioning, 16” lichtmetalen velgen, Citroën eTouch, parkeersensoren achter, programmeerbare cruise control & snelheidsbegrenzer, regensensor en lichtsensor. Uw Citroëndealer zal u graag verder informeren – de nieuwe versie is vanaf maart leverbaar.