Loeb & Elena met DS3 WRC naar RM-C 2015

Datum: 24-11-2014

Negenvoudige wereldkampioenen en zeven maal winnaars van de Rallye Monte-Carlo, Sébastien Loeb en Daniel Elena, zullen met een DS 3 WRC deelnemen aan de rally van Monte-Carlo, de openingsmanche van het Wereldkampioenschap 2015.

Van Zweden tot Australië, en ook in landen als Argentinië, is het WRC zonder twijfel de grootste uitdaging in de hedendaagse autosport door de grote verschillen in wegdek en weersomstandigheden. Met twee wereldtitels en 23 overwinningen op zak beschikt de DS 3 WRC over de beste palmares van alle auto's die momenteel meedoen in het WRC. De legendarische Monte-Carlo Rally (19-25 januari) in het zuidoosten van Frankrijk zal de openingsrally zijn van het kampioenschap.

De twee DS 3's WRC die zijn aangemeld voor het constructeurskampioenschap, zullen worden gereden door Kris Meeke / Paul Nagle, al gecontracteerd als fabrieksteam voor het gehele kampioenschap, en een paar bekende gezichten! Sébastien Loeb en Daniel Elena zijn bij uitstek de specialisten voor deze rally die zij al zeven keer hebben gewonnen en zij gaan een jaar nadat ze samen afscheid hadden genomen van het WRC opnieuw de uitdaging aan.

Tijdens de Rallye Monte-Carlo

die vaak volledig onvoorspelbaar is door de wisselende weersomstandigheden, zal het Franse/Monegaskische duo zijn immense ervaring in dit evenement volledig kunnen benutten. Seb en Daniel zijn zowel bescheiden als opgewonden over de mogelijkheid die hen eenmalig geboden wordt, waarmee ze ongetwijfeld de vele fans die hadden gehoopt op hun terugkeer een groot plezier doen!

Yves Bonnefont, CEO van het merk DS:
"Toen ik aankondigde dat Sébastien Loeb et Daniel Elena de Rally van Monte Carlo zouden rijden was iedereen enorm enthousiast. Het is een mooie kans om de lancering van ons premium merk DS extra te ondersteunen. "

Yves Matton, Directeur Citroën Racing:
"Met zeven overwinningen zijn Seb en Daniel onbetwist de allergrootste specialisten voor deze rally en ik ben er absoluut zeker van dat ze uiterst competitief zullen zijn aan boord van de DS 3 WRC. Evenals onze partners Total en Abu Dhabi, zijn onze teams trots hen terug te zien in Monte-Carlo."

Sébastien Loeb:
"Ik moet zeggen dat ik geen enkel moment heb geaarzeld toen mij werd voorgesteld om de openingsrally van het WRC aan het stuur van de DS 3 WRC te rijden. De Monte-Carlo is één van de favoriete rally's van Daniel en mij. De mooie routes, het pokerspel op het moment van de bandenkeuzes, de feestelijke sfeer langs de klassementsproeven, we kunnen niet wachten om dat allemaal weer mee te maken! En daarnaast is het een eer om met DS dit nieuwe hoofdstuk te schrijven in haar geschiedenis. Aan de DS 3 WRC, 'de kleine racer'; zoals ik deze auto noemde toen hij werd geïntroduceerd, bewaar ik heel goede herinneringen. Ik hoop dat deze Monte-Carlo 2015 daaraan toegevoegd zal kunnen worden. Het mag duidelijk zijn dat dit een persoonlijke uitdaging voor mij is, omdat ik al een jaar lang geen rally meer heb gereden. Binnen enkele dagen zal ik deelnemen aan de Rallye du Var en dat zal mij in staat stellen weer kennis te maken met de auto. Ook heb ik wat vrije dagen in mijn agenda kunnen vinden om een paar keer te testen. Omdat er nu winterpauze is in het FIA WTCC is het een uitstekende gelegenheid om de grote familie van het WRC weer te ontmoeten en ik kijk daar enorm naar uit."

Loeb en Elena wonnen in 2012 (links) en 2013 de Rallye Monte-Carlo voor de 6e en 7e keer. Voor het seizoen 2014 stapte Loeb over naar de WTCC.