Italiaans feestje!

Datum: 24-05-2018

Mocht u deze zomer in de buurt van Milaan zijn, dan is een bezoek aan het transportmuseum Volandia nabij de luchthaven Malpensa haast verplichte kost. Hier zijn namelijk twee exposities die u als Citroënliefhebber bijzonder aan zullen spreken.

Om te beginnen is hier een ruimte voor Flaminio Bertoni ingericht - de geestelijk vader van de lijnen van de Traction, de 2cv, de DS, de Ami6, de N-/P-camions... Vier auto's (2cv, DS19, Traction 11BL 1947 en Ami6 berline) staan hier opgesteld, te midden van verschillende documenten en beeldhouwwerken van de meester.
Verder worden in dit museum ook de nodige prototypes en seriemodellen getoond die door de studio van Bertone werden vormgegeven: de ranke GS Camargue coupé, de XM, de BX4TC Zabrus en de Volvo Tundra, die laatste is een afgeleide van wat de BX zou worden.

Het museum is gezellig-Italiaans-rommelig en liefhebbers van vliegtuigen en andere transportmiddelen komen ook nog ruim aan het trekken.
Meer informatie vindt u op www.volandia.it - en zoals bij veel musea: op maandag zijn ze gesloten.

Hou ook de komende CitroExpert in de gaten met daarin een verslag over dit museum en nog veel meer Italiaanse Citro-avonturen. Zo reden we ondermeer met twee Italiaanse snoeken, testten we de C3 Aircross diesel, kwamen we een Italiaanse Dyane 6 en een wel heel bijzondere Traction tegen en bezochten we het Centro Storico.