Geslaagde A t/m ZX-Markt in Brunssum

Datum: 27-09-2021

Door René de Boer & Martijn van Well

Meer en meer Citroënliefhebbers weten inmiddels wel dat de laatste zondag in september de dag is voor de A t/m ZX-Markt in Zuid-Limburg. Na de nodige omzwervingen door het Limburgse land was ditmaal het Schutterspark in Brunssum voor het tweede jaar de locatie en de reacties van zowel bezoekers als standhouders waren vrijwel zonder uitzondering enthousiast.

Het park bood volop ruimte, zodat alle auto’s prima plaats hadden. Hoewel het evenement sinds enkele jaren ook voor andere Franse merken openstaat, waren de opgestelde auto’s toch voor 95 procent Citroëns. Inderdaad van A-types tot aan ZX’en, zoals de naam van het evenement beloofde, maar ook Traction Avants, DS’sen en zelfs een AC4 uit 1931 die gerestaureerd gaat worden.

Tal van standhouders uit Nederland, België en Duitsland zorgden voor een gevarieerd aanbod, van miniaturen en documentatie tot aan onderdelen. Ook de inwendige mens kwam er in de beste traditie van Limburgse gastvrijheid niets tekort. In totaal kwamen er volgens Frans Podbregar, samen met een club enthousiaste vrijwilligers de stuwende kracht achter het evenement, zo’n 400 bezoekers, waarbij er ook hier vele belangstellenden uit België, Duitsland en zelfs wat verder weg vanuit Frankrijk en Luxemburg kwamen.

Volgend jaar is er een jubileum, want dan vindt de A t/m ZX-Markt voor de 25e maal plaats, dan opnieuw in het Schutterspark in Brunssum, op 25 september. Een uitgebreid verslag van de afgelopen editie volgt in CitroExpert nummer 150.