DS LIMITED EDITION ‘1955’

Datum: 21-05-2015

Voor het merk DS staat deze week bekend als DS WEEK. Het merk viert deze week de 60e verjaardag van de allereerste DS met de lancering van een limited edition onder het label ‘1955’. Deze versie combineert het beste van DS op het gebied van techniek en afwerking en wordt deze week - in de Jardin des Tuileries in Parijs op 23 en 24 mei gepresenteerd. De ‘1955’ edities worden beschikbaar voor het hele DS-programma - DS 3, DS 3 Cabrio, DS 4 en de nieuwe DS 5 - vanaf eind juni 2015.

In 1955 werd tijdens de autosalon van Parijs de DS gepresenteerd, een auto die toonaangevend zou blijken in de automobielgeschiedenis van de 20e eeuw. 60 jaar later is - in 2015 - DS een zelfstandig merk met de ambitie om de geest van deze icoon voort te laten leven en opnieuw een plaats te verwerven in de klasse van de premium auto’s.

“Voor de ontwikkeling van het merk DS halen we inspiratie uit de erfenis van deze legende, die staat voor innovatie en avant-garde, waarden die onze identiteit inmiddels kenmerken. Zo combineren de huidige DS’en een bijzondere vormgeving met technologie, comfort en dynamiek, mooie materialen en raffinement", vertelt Yves Bonnefont, Algemeen Directeur van DS.

Limited edition ‘1955’: raffinement & oog voor detail

De ‘1955’ versies onderscheiden zich door de Bleu Encre carrosseriekleur (met zwart dak op de DS 3 en DS 4), lichtmetalen wielen met matgouden naafdoppen, een matgouden DS-badge op de motorkap - een knipoog naar de originele DS - , buitenspiegelkappen met lasergegraveerd DS stramien en goudkleurige DS 60 1955-badges op de voorportieren en de achterklep. In het interieur wordt het raffinement weerspiegeld door de met nerfleder beklede stoelen (optioneel: Trinitario nappaleder in de DS 3, Criollo semi-aniline leer in de DS 4 en de nieuwe DS 5) en in een aantal ‘DS 60 1955’ gemerkte elementen (zoals vloermatten, hoofdsteunen en een genummerde interieurbadge).

Een milieuvriendelijke gelimiteerde versie met krachtige en zuinige motoren

Voor deze gelimiteerde versies kan de klant kiezen uit de nieuwste BlueHDi- en Puretech benzinemotoren, zuinige motoren (met een CO2 tot 136 g/km), allemaal uitgerust met Stop & Start en conform de Euro 6 norm. En uiteraard blijft op de nieuwe DS 5 de Hybrid 4x4 beschikbaar.