Citroëns op Interclassics 2020 Maastricht

Datum: 16-01-2020

Met de traditionele ‘preview day’ op donderdag (en voor de heel gelukkigen zelfs al met het VIP-diner temidden van de auto’s op woensdagavond) startte de 27e editie van de jaarlijkse beurs Interclassics, die nog tot en met aanstaande zondag in het MECC in Maastricht te bezoeken is. We vonden er ook de nodige Citroëns, al dan niet elektrisch.

‘Forgotten Classics’ is het thema van Interclassics van dit jaar, en daaraan wordt invulling gegeven door een fraaie expositie van bijzondere auto’s uit privéverzamelingen of museumcollecties, zoals de Studebaker Champion, een ontwerp van de vermaarde Raymond Loewy, die ook het beursaffiche siert. De auto is afkomstig uit de collectie van het Louwman Museum, evenals de Talbot Lago Grand Sport met een carrosserie van Saoutchik. Ook Delage, Delahaye en Voisin ontbreken niet.

Zeker na het vorig jaar uitbundig gevierde eeuwfeest is de term ‘forgotten’ op Citroën geenszins van toepassing, maar dat betekent niet dat er geen Citroëns op de beursvloer te vinden zijn, integendeel zelfs. Diverse bekende specialisten zijn met eigen stands aanwezig, waaronder 2CV-garage Sander Aalderink. Daar waren onder andere een elektrisch aangedreven 2CV en dito Méhari (E-Story 2) te bewonderen, plus een hele mooie groene 2CV en een zo goed als nieuwe Club uit 1987 in Rouge Vallelunga met slechts 635 km op de teller, die 28 jaar lang in de showroom van Terlouw in Dalem stond. Te koop voor 37.500 Euro.

Enigszins verbaasd waren we ook wel over de vraagprijs van 75.000 Euro voor een volledig gerestaureerde DS23 i.e. Pallas uit 1974. Mooi, in gris nacré, maar natuurlijk wel heel veel geld. Of 17.500 Euro voor een blauwe GS Break uit Spanje met 70.000 kilometer. Het lijkt erop dat de term ‘beursaanbieding’ niet per definitie ‘goedkoper’ hoeft te betekenen… Een DS21 Administration, dus met glanzend zwarte C-stijlen, was bij een Belgische handelaar afgeprijsd van een wel heel enthousiaste 87.000 naar 68.500 Euro. In de categorie betaalbaarder zagen we ondermeer een CX Leader in ogenschijnlijk nette staat voor 7.950 Euro en een erg leuke lichtblauwe AZ uit 1969 voor 12.500 Euro.

En verder troffen we op de eerste beursdag tal van bekenden, genoten van de plezierige sfeer die er in Maastricht gewoon bij lijkt te horen en zagen vele leuke auto’s. Ook voor liefhebbers van miniaturen, documentatie en andere automobilia is er meer dan genoeg te vinden. De beurs is vrijdag geopend van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Nadere informatie: www.interclassicsmaastricht.nl

Tekst en foto’s: René de Boer