Beurzen & grote veiling Frankrijk

Datum: 07-09-2020

20 September aanstaande wordt het voor de liefhebbers kiezen, want zowel in Aulnay-sous-Bois (Citroën-Conservatoire, regio Parijs)  als in Hérimoncourt (l'Aventure Peugeot-Citroën-DS Automobiles, bij de Zwitserse grens) zijn tegelijkertijd beurzen georganiseerd, terwijl in Sochaux een grote veiling van l'Aventure Peugeot-Citroën-DS Automobiles plaatsvindt. Beide locaties liggen een kleine 450 km van elkaar...
 
Wanneer u op een bijzondere Citroën uit bent: l'Aventure Peugeot-Citroën-DS Automobiles organiseert op 20 september aanstaande een grote veiling in bakermat Sochaux. De geveilde stukken betreffen deels zaken uit de collectie die 'dubbel' zijn, maar er werden ook zaken door particuliere verzamelaars ingebracht. 
Een overzicht op Citroëngebied: Qua oude modellen treffen we er slechts één B14 aan. Meer recent zijn enkele DS'en (o.a. de Prestige van directeur Bercot en een cabriolet), een HY Ambulance en de 2cv AZ 1956.
In de categorie Youngtimers & modern is de keuze een stuk groter: GSA, BX Sport, Visa, Xsara Windows CE, LN, Méhari en Dyane. Van de hand van Franco Sbarro zijn een C2-V6 en de Berlingo Calao funcar.
Op het gebied van sportieve Citroëns zien we de laatste DS3 WRC van Loeb, een dikke AX Superproduction 1.6 en de Dangel-Visa Vasi V6, die uitgebreid in CitroExpert #143, september/oktober 2020 beschreven staat.
Mocht u ten slotte over een grote tuin beschikken, dan is de Sabatier Le Pratique wellicht leuk voor u: een landbouwtractor met Tractionmotor. Ben u meer in Oud Papier geïnteresseerd: er worden ook nog enkele posters aangeboden, plus enkele projecten van o.a. Alexis Kow (Panhard/Citroën-brochure). De complete catalogus treft u aan op  https://issuu.com/aguttes/docs/20200920_peugeotsochauxhd 
En op diezelfde dag vindt er een beurs plaats in Hérimoncourt, de thuisbasis van l'Aventure.  https://laventurepeugeotcitroends.fr/calendrier/bourse-classic-avp-2020/
 
Noem het vreemd, want op diezelfde 20e september vindt er op de stoep bij het Citroën Conservatoire in Aulnay-sous-Bois ook een beurs plaats - deze staat vanzelfsprekend in het teken van de Double Chevron. En is door dezelfde stichting l'Aventure georganiseerd. Het evenement gaat om 08 uur van start en loopt tot 17 uur in de middag. Meer informatie op https://laventurepeugeotcitroends.fr/calendrier/bourse-classic-de-laventure-au-conservatoire-citroen-ds/ en u kunt hier ook zelf verkoopruimte reserveren. 
 
Deze evenementen staan of vallen natuurlijk met toestemming van de autoriteiten - mocht de Corona-ellende weer de kop opsteken, dat lijkt afgelasting helaas voor de hand te liggen. Hou hiervoor de genoemde sites in de gaten.