8 juni: 100 jaar feest Citroën bij Auto Palace - Zwolle

Datum: 28-05-2019

Op 6 juni 1919 levert Citroën zijn eerste auto af. Dit jaar -2019- bestaat Citroën dus 100 jaar.
Het bedrijf heeft in een eeuw tijd een aantal mooie iconische auto’s van de band laten rollen, zoals de Traction Avant, de 2cv en uiteraard de DS! 

De grondlegger van het merk, André Citroën, had Nederlands bloed. Zijn vader was Nederlands, zijn moeder Pools. Tijdens de Eerste Wereldoorlog begint André een granaten-fabriek, die op dat moment massaproductie draait vanwege de Eerste Wereldoorlog. Hij besluit om zijn opgedane kennis van het begrip ‘massaproductie’ toe te passen binnen de autobranche. Samen met Jules Salomon ontwikkelt hij een goedkope auto, die vanaf 1919 van de band rolt en een groot succes wordt. Dat succes is zeker ook te danken aan André Citroën zelf, die komt namelijk met nieuwe marketing- en verkooptechnieken. Zo weet hij de Eiffeltoren in 1925 te verlichten met zijn naam erop.
In 1935 overlijdt de oprichter, maar het bedrijf gaat door. De Type H, DS, 2CV, CX en velen andere modellen worden ontwikkeld door Citroën en nu 100 jaar later is er groot feest. Het team van Auto Palace Zwolle viert dit graag samen met u, aan de Marconistraat 17 in Zwolle. Op zaterdag 8 juni van 10-15 uur zijn vele historische, maar uiteraard ook de allernieuwste Citroënmodellen te bewonderen in en om de showroom van Auto Palace Zwolle - Citroën. Kom kijken en ga direct even langs bij Manfriet met z’n omgebouwde HY... 
Tekst & foto: Michael Buurma