Citroën SM Chapron Mylord: €548.300,-

Datum: 11-01-2014

Henri Chapron is bekend –zeg maar gerust beroemd- vanwege de door hem gebouwde cabriolet-versies van de DS. Deels voor rekening van Citroën, deels met een ietwat eigenzinniger lijnvoering voor eigen rekening.

Met de komst van de SM lag het dan ook voor de hand dat hij dit model van het dak zou ontdoen, een nog chiquere  versie voor zonaanbidders zou maken. Zo ontstond de Mylord cabriolet, die op de Parijse salon van oktober 1971 zijn première beleefde. Met een prijskaartje van zo’n 130.000 francs (het dubbele van de standaard-versie) bleven de meeste klanten weg, er werden er volgens insiders niet meer dan vijf gebouwd. Een bijpassende hardtop bleef in de ontwerpstadium steken.

Op de veiling die tijdens Rétromobile-2014 wordt gehouden, zal 1 van de vier overlevenden onder de hamer komen.
De auto werd tijdens de Salon van 1975 door de Citroëndealer van Colmar aangeschaft en deze gebruikte de Mylord regelmatig voor de snelle rit naar het zomerverblijf van de eigenaar aan de Côte d'Azur. Na diens overlijden kwam de auto in handen van zijn kleinzoon, die er voor zorgde dat de wagen al het onderhoud kreeg wat nodig was, diverse verbeteringen onderging en tevens voorzien werd van een nieuwe kap.
De auto moet nu, voorzien van alle originele documentatie en een op maat gemaakte kofferset (!), minimaal 400.000 euro op gaan brengen. Of dat ook lukt...? Volg het nieuws op onze site - en in de komende CitroExpert vanzelfsprekend!