Zwoele 26e Retromoteur Ciney (B)

Datum: 10-06-2014

Als altijd tijdens het Pinksterweekeinde vond in het Belgische Ciney in de Ardennen de beurs 'Retromoteur' plaats, dit jaar voor de 26e keer.

De opzet in Ciney is enigszins vergelijkbaar met die van het zeer populaire jaarlijkse evenement in Reims. In de grote hal van Ciney Expo, die normaliter als veemarkt dienst doet, waren enkele honderden standhouders met automobilia, onderdelen en andere zaken te vinden, terwijl op het buitenterrein old- en youngtimers te koop werden aangeboden. Een tweede hal deed dienst als expositieruimte.

Op het buitenterrein bleek ook de BX al de status van 'youngtimer' te hebben gekregen, getuige een te koop aangeboden vroeg exemplaar.Ondanks de enorme hitte, op maandagmiddag even onderbroken door een verkoelende regenbui, waren er weer toch weer vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

De 'Club Belge des Anciennes Citroëns' beschikte in de beurshal over een presentatiestraat, waar ondermeer aandacht werd besteed aan de jubilea 40 jaar CX en 80 jaar Traction Avant. Zo waren er ondermeer een Traction Avant 11 BL uit de Belgische fabriek in Voorst en een volledig originele vroege CX te zien, aangevuld met tal van andere fraaie Citroëns.

Op het buitenterrein bleek ook de BX al de status van 'youngtimer' te hebben gekregen, getuige een te koop aangeboden vroeg exemplaar.

Tekst & foto's: René de Boer