WIJZIGING ALGEMENE DIRECTIE CITROËN NEDERLAND BV

Datum: 14-01-2015

Citroën Nederland BV krijgt per direct een nieuwe algemeen directeur. Christophe Mandon zal Nederland gaan verlaten om terug te keren naar het hoofdkantoor in Parijs, hij wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de Baltische staten en Oost-Europa. Zijn opvolger komt uit Nederland en heet Peter Spelt.

Peter Spelt [52] is een bekende binnen Citroën en bovendien een automotive man met de nodige ervaring in Netwerkontwikkeling, Kwaliteit, Sales en After Sales. Hij begon zijn carrière in retail alvorens in 1997 in dienst te treden bij Citroën Nederland BV.

Peter Spelt startte als salesverantwoordelijke in het eigen dealerbedrijf van Citroën aan het Stadionplein te Amsterdam waarna hij zeven jaar managementervaring opdeed in After Sales.

Sinds 2008 bekleedt hij de functie van Verkoopdirecteur waarbij zijn directe en resultaatgerichte aanpak binnen het netwerk van Citroën heeft gezorgd voor stabiliteit en vertrouwen.

Het is opmerkelijk dat een Nederlander het roer overneemt aan het hoofd van Citroën Nederland BV, dat is de afgelopen 60 jaar niet voorgekomen. Peter Spelt heeft er veel zin in: ‘We hebben afgelopen jaar samen met onze dealerorganisatie een mooi resultaat neergezet qua verkopen, mede dankzij de C4 Cactus, C4 Picasso en de nieuwe C1. Het merk Citroën heeft een grote slag geslagen afgelopen tijd qua design en beleving en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we dit succes een vervolg kunnen geven’.