Visa Trophée van Paul Maaskant maakt comeback in Nijverdal

Datum: 21-05-2019

De oldtimermeeting in het centrum van Nijverdal had dit jaar een bijzondere publiekstrekker: de Citroën Visa Trophée groep B rallyauto, waarmee Paul Maaskant in het begin van de jaren tachtig door een aantal sportieve successen furore maakte.

Lang was het lot van deze legendarische Visa onbekend. Na jaren van de radar te zijn geweest kwam de Vlaming Billy Wouters - geen onbekende in Visa-kringen - in bezit van de originele Trophée met kenteken HS-54-FB. Na een restauratie van zeven jaar werd de voltooide wagen op 19 mei in Nijverdal feestelijk onthuld door Paul Maaskant, zijn toenmalige navigator Ruud Oosterbaan, teammanager Herman Olthof en Melchior Gadellaa, die eveneens rally’s met de Trophée reed.

Tekst en foto’s Okke Groot


Van links naar rechts: Billy Wouters (de huidige eigenaar van de Trophée), Gerwin Bosch (lid organisatie Oldtimermeeting Nijverdal), Paul Maaskant, Ben Bosch (lid organisatie Oldtimermeeting Nijverdal), Ruud Oosterbaan, Melchior Gadellaa en Ab Molkenboer, die in 1983 twee keer Maaskants navigator was in de Visa.