Verhuizing Conservatoire?

Datum: 25-11-2020

Aulnay-sous-Bois. - Hoe staat het intussen met Citroëns Conservatoire, aan de noordkant van Parijs? We spraken recentelijk met Denis Huille voor een update.

Om te beginnen: de huidige plek zal de komende tijd niet veranderen, men heeft recentelijk een verlenging van het huurcontract getekend - het loopt tot eind 2022. Gezien de huidige Covid19-ellende valt er nu even weinig over openingstijden en bezoekmogelijkheden te zeggen, maar dit zal naar we hopen de komende tijd weer goed gaan komen. 

En wanneer die verhuizing plaats gaat vinden, zijn er diverse opties. Eerst was er sprake van het samengaan met de Simca-collectie CAAPY in Poissy. Maar aansluitend aan het eeuwfeest in La Ferté-Vidame in de zomer van 2019 bleek dat het regiobestuur belangstelling had om het Citroënmuseum daar, nabij het testcircuit, te vestigen. Echter, tenzij de bestuurders van deze plek zelf met vele miljoenen over de brug komen, lijkt dat geen realistische optie. Eigenaar l'Aventure zou het 't liefst in de directe omgeving van Parijs zien. Samengaan met het Peugeot-museum in Sochaux lijkt ons niet voor de hand te liggen. 

Er zal de komende tijd dus nog weinig veranderen - en de verdere toekomst is ongewis. Behalve dat er een plek blijft om veel historische Citroëns te zien - dat hopen we tenminste...