The place to C

Datum: 25-02-2019

Tijdens de komende Geneva International Motor Show, misschien wel de meest prestigieuze ter wereld, belooft Citroën weer fors uit te pakken. Waarbij verleden, heden en toekomst elk hun eigen plek krijgen.

Om met die eerste groep te beginnen: een Type A, een Traction en een 2cv worden in de speciale Eeuwfeestkleuren uitgedost. 
Waar het 't anno tweeduizend-nu betreft: er zal de Spacetourer Citroënist Concept worden getoond, Een kampeerwagen die van alle moderne gemakken voorzien is en waar zelfs een speciaal ontworpen fiets bij hoort: de Rider The Citroënist by Martone. Een fiets die via de webshop www.lifestyle.citroen.com verkrijgbaar zal zijn. 
Minder spraakmakend, maar toch nog altijd de moeite waard zijn de reguliere hedendaagse modellen - iets dat zich vertaalt in het succes van deze Citroëns. Verkopen op de Europese markten waren in 2018 de hoogste van de afgelopen zeven jaar. En de nieuwe en uiterst comfortabele C5 Aircross zal alleen nog maar aan die groei bijdragen, zo schatten we in. Of hij nu begin maart tot Auto-van-het-Jaar wordt verkozen of niet - al zou die trofee natuurlijk geheel verdiend zijn. En dan moeten we niet de C3WRC vergeten, die Citroën begin dit jaar in staat stelde om zijn honderdste kampioenstitel in deze klasse te behalen.

Wat de toekomst ons te brengen heeft, wordt getoond met de Ami One - de stads-tweezitter die we u al eerder op deze pagina's toonden. Samen met bijbehorende store Le Comptoir, een heuse belevenis voor de bezoekers. 
De show wordt gehouden van 7 tot en met 17 maart aanstaande in Palexpo, het tentoonstellingscomplex naast de luchthaven van Genève.