Team Bart Ebben op Zwarte Cross

Datum: 22-07-2014

Peugeot-Citroën onderdelenspecialist en autobedrijf Bart Ebben neemt met een team deel aan de Zwarte cross 2014 in Lichtenvoorde van 25 t/m 27 juli. De indrukwekkende roze Trike waarmee het team acte de présence geeft werd opgebouwd uit tweedehands onderdelen van Peugeot en Citroën.

Al maanden lang wordt er door een aantal medewerkers in de avonduren gewerkt aan een uit de kluiten gewassen voertuig voor zes personen dat mee zal rijden in de “Roze Cross” klasse. In deze klasse staan de vrijheid van meningsuiting en verdraagzaamheid centraal. Dit wordt op een ludieke wijze uitgebeeld en het team levert hier graag zijn bijdrage aan.

Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot steunt dit project op voorwaarde dat er gewerkt wordt met gebruikte onderdelen die in het bedrijf voorhanden zijn. Hiermee wordt het duurzame effect van tweedehands onderdelen belicht en worden de mogelijkheden van het hergebruik van onderdelen op een mooie manier uitgebeeld. Er zijn dan ook van tal van Peugeot- en Citroënmodellen onderdelen verwerkt, sommige zijn makkelijk zichtbaar, andere vragen de nodige toelichting.

Als hart van de machine is bijvoorbeeld een klassieke Citroën CX turbomotor met versnellingsbak en aandrijflijn gekozen. Deze krachtbron heeft een plaats gekregen in de herkenbare Citroën C4 achterpartij aangevuld met 2CV spatschermen rond de wielen. In de gelikt uitziende achterkant is ook het elektrische systeem van de CX vochtvrij gehuisvest. De voorvork is samengesteld uit meerdere Peugeot 307 achterassen en ook de stoelen komen oorspronkelijk uit dit model.
Om de bestuurder in extreme situaties te ondersteunen is er een ingenieuze stuurbekrachtiging geconstrueerd uit Citroen C3 onderdelen. Dit systeem heeft zijn plek gevonden onder de optische tank/koplamppartij die is samengesteld uit twee Citroën AK Dyane voorschermen.

Tijdens het mega muziek- en motocrossfestival zal er drie dagen gereden worden op het
motocrosscircuit van Lichtenvoorde voor naar schatting 150.000 bezoekers. In de Roze Cross klasse zal worden gereden met tal van bonte en originele voertuigen, het gaat hier vooral om de originaliteit van het voertuig en de uitdossing van de coureurs.

Meer informatie over de bouw van de trike vind je hier.