Successen in Parijs en Boedapest

Datum: 25-04-2016

Het autosportseizoen 2016 is inmiddels in volle gang en zo was het afgelopen weekeinde zowel DS Performance, de nieuw geformeeerde sportafdeling van DS, als Citroën Racing actief.

Het Virgin DS Racing-team nam deel aan de Formule E-race in de straten van Parijs, waar coureur Sam Bird als snelste in de training de pole-position behaalde. In de race eindigde Virgin DS-coureur Jean-Eric Vergne voor eigen publiek als tweede, zijn beste resultaat in de serie, terwijl Bird als zesde over de eindstreep kwam. Bij de uitverkochte race in Parijs werd ook de spectaculaire concept-car DS E-Tense gepresenteerd.
Jean-Eric Vergne, die in de Formule E-race in Parijs voor eigen publiek tweede werd


In Hongarije kwamen de beide fabriekscoureurs van Citroën Racing, regerend wereldkampioen José María López en Yvan Muller, en de drie rijders van Sébastien Loeb Racing in actie met hun C-Elysées tijdens het derde seizoensweekeinde van het FIA WK Toerwagens (WTCC).
In de stromende regen kende met name de eerste race een bizar verloop. De beide Citroën-fabrieksrijder gokten verkeerd en startten op profielloze banden, waarmee ze kansloos waren voor een goede klassering. Het was voor het eerst sinds het debuut van Citroën Racing in het WK in 2014 dat de fabrieksrijders geen punten scoorden. De privérijders van Sébastien Loeb Racing haalden echter de kastanjes uit het vuur met de overwinning voor de Marokkaan Mehdi Bennani en de tweede plaats voor de Brit Tom Chilton. In de tweede race eindigden de beide fabriekscoureurs José-María López en Yvan Muller op de eerste en tweede plaats, terwijl Chilton als vijfde de beste privérijder was

Tekst René de Boer | foto's Citroën Duitsland (Formule E) en FIA WTCC/DPPI