Ons merk in Teheran

Datum: 07-10-2015

Met het opheffen van de VS-sancties tegen Iran -iets waar PSA door de tijdelijke samenwerking met GM in werd meegetrokken- ziet men nu mogelijkheden om hier het merk DS te gaan voeren.

Dit is gisteren door marketingdirecteur Arnaud Ribault bekendgemaakt. Men gaat hiervoor samenwerken met het bedrijf ATI Motor uit Teheran. Opmerkelijk is dat hier ook de Chinese modellen verkocht zullen gaan worden, want naast de bij ons bekende DS5 worden hier de DS 5LS en de DS 6 leverbaar, modellen die uit het Verre Oosten afkomstig zijn. De keuze van motoren is beperkt: uitsluitend benzine, gekoppeld aan een automaat. DS3 en DS4 voldoen blijkbaar niet aan de premium-standaard voor dit land en zullen dus niet geïmporteerd gaan worden.

www.driveds.ir

Nog een ander nieuwtje over het nieuwe merk: op 1 oktober jongstleden werd in Tunis de eerste DS Store van Tunesië geopend, in aanwezigheid van algemeen directeur Yves Bonnefont. En om het plaatje even compleet te maken: in China zijn intussen niet minder dan 90 (!) DS Stores gevestigd.