Onderdelenjacht op de A-Markt Gemert

Datum: 24-03-2014

Zaterdag 22 maart was de jaarlijkse A-Markt in Gemert. Als altijd de eerste Nederlandse onderdelenbeurs van het jaar, de start van een nieuw evenementen seizoen en tevens dè gelegenheid om je onderdelen te scoren die je nog zocht voor je A-type.

Ook dit jaar was er weer een hele hoop keus aan tweedehands, nieuwe en NOS onderdelen. En wat is er nu leuker om lekker tot aan je oksels in bananendozen te grabbelen op zoek naar het juiste piefje, nippeltje of klemmetje wat nog net ontbrak? En verder is het altijd een leuk weerzien na de winterstop met oude en nieuwe bekenden. Fijn elkaars auto's bewonderen en onder het genot van een hapje of drankje je meest recente Citroën belevenissen te delen.

Roestkever
In mijn geval zoek ik de complete achterbalk voor onder de laadvloer van de AZU. Mijn oude versleten besteleend wordt al jaren geteisterd door de roestkever en behoeft nu dringend onderhoud.
Ik vind in Gemert het gezochte onderdeel, een mooie reden om de besteleend dus eens uit elkaar te trekken voor een grondige opknapbeurt.
Maar dat valt zwaar tegen, de auto is kas verrot! Bijna alle carrosseriedelen zijn door corrosie ernstig aangetast.
Vroeger gooide je zo'n exemplaar gewoon weg, anno 2014 gunnen we hem een volgend leven.
 
Wil je weten hoe roestig dit besteleendje was en wat we er allemaal aan gaan doen?
Vanaf eind april kun je het eerste deel van deze verjongingskuur volgen in CitroExpert 105.

Tekst & foto's: Martijn van Well