Missie DS World afgelopen 

Datum: 18-10-2019

Eerder dit jaar sloot de prestigieuze showroom DS World aan de Parijse Rue François-1er definitief zijn deuren. Na zes jaar is aan dit chique visitekaartje een einde gekomen - het heeft volgens een persbericht zijn missie volbracht, om het nieuwe merk DS Automobiles op de kaart te zetten. 

Toekomstige en al bestaande klanten kunnen nu terecht bij tien DS Stores en DS Salons in de regio Groot Parijs (11e, 15e, 16e, La Défense, Vincennes, Boulogne-Billancourt, Vélizy, Saint-Denis, Saint-Quentin-en-Yvelines, Les Ulis). In Frankrijk zijn momenteel zo'n 150 verkooppunten van DS Automobiles, waarvan honderd zogenaamde DS Stores. 
Aan de ene kant is het jammer dat aan het 'laboratorium' DS World een einde kwam, aan de andere kant kunnen we ons voorstellen dat gezien de toch niet heel centrale ligging in deze peperdure buurt van Parijs -'de gouden driehoek' wordt het genoemd- niet rendabel was. En dat is iets waar de grote PSA-baas Tavares zeer kritisch naar kijkt. De sluiting staat in zoverre ook niet op zichzelf, want een soortgelijk concept van concullega Audi, de Audi City Wagram, werd eveneens opgedoekt.

Liefhebbers dienen zich dus tijdens een weekendje Parijs elders te verpozen, C_42 op de Avenue des Champs-Elysées bestaat immers ook niet meer als zodanig. Is het Maison Citroën dan een leuk alternatief? Het adres daarvan is Rue Saint-Didier 39 in het 16e arrondissement. Maar let op: zondag gesloten.