Met een HY op het terras toch Wel(l) door!

Datum: 07-12-2020

Door René de Boer

In CitroExpert nr. 143 schreven we al over hoe topkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas in het Noord-Limburgse Well met twee HY’s als foodtrucks tijdens de eerste ‘lockdown’ en de zomerperiode actief was en bleef. Inmiddels is de horeca weer dicht, dus opnieuw zette Brienen een HY op het terras.

“De reacties op de Citroëns waren in het voorjaar en in de zomer bijzonder positief geweest. Dat gold ook voor het artikel in CitroExpert, zelfs mensen vanuit het buitenland die het gelezen hadden”, vertelt René Brienen. “We hadden de auto’s eigenlijk net weer teruggebracht, de ene naar de verhuurder in Sittard en de andere naar het Oorlogsmuseum in Overloon, toen de aankondiging kwam dat de horeca weer dicht moest.”

De kachel
Brienen toont zijn creativiteit niet alleen in de keuken (“achter de kachel”, heet dat in horecakringen), maar ook als ondernemer. “Natuurlijk is het lastig. Iedere keer is het gewoon knokken om het hoofd boven water te houden”, zegt hij eerlijk. “Maar we laten ons er niet onder krijgen!” En zo staat sinds kort de HY in ‘bétaillière’-uitvoering weer op het terras in Well. De culinaire specialiteiten van het restaurant, gewaardeerd met een ster in de rode Michelingids, zijn in boxen als afhaalmenu’s verkrijgbaar, waarbij de overhandiging via de HY in de open lucht volledig ‘corona-proof’ kan plaatsvinden. Een overzicht van de beschikbare gerechten en bijlagen is te vinden via
www.restaurantbrienenaandemaas.nl