• Matton
  • Chilton
  • Muller
  • Bennani
  • Lopez

López bepaalt tempo op tweede WTCC-testdag

Datum: 04-03-2016

Citroën-fabrieksrijder en regerend wereldkampioen José María López was het snelste op de tweede en afsluitende testdag van het FIA WK Toerwagens (WTCC) op het Autodromo di Vallelunga in Italië.

Wisselvallig weer met flinke regen- en zelfs hagelbuien kenmerkten het verloop van de tweede testdag, waarop in totaal negen coureurs met acht auto’s in actie kwamen. Evenals daags tevoren deelden de beide Citroën-fabriekscoureurs López en Yvan Muller het testwerk met de ene C-Elysée WTCC, die Citroën Racing voor de test had meegebracht naar Italië. In de eerste sessie van de dag, toen het nog droog was, reed Muller een tijd van 1:37,730 minuten. Daarna werden de omstandigheden merkbaar slechter, maar aan het einde van de middag droogde de baan weer enigszins op, waarna López in de slotfase een tijd van 1:37,123 minuten wist te realiseren. Daarmee sloot de Argentijn de sessie als snelste van de dag af. Muller werd als tweede geklasseerd, voor de Zweed Thed Björk in de debuterende Volvo, die echter al ruim 1,4 seconde op de tijd van López moest toegeven.

Het team Sébastien Loeb Racing was wederom met de drie C-Elysées voor de Marokkaan Mehdi Bennani, de Brit Tom Chilton en de Fransman Grégoire Demoustier vertegenwoordigd. Bennani, die op de eerste testdag de snelste tijd van alle coureurs had gereden, sloot ditmaal de sessie als vierde af. Demoustier reed de zevende tijd, één plaats voor Chilton. Het WTCC-seizoen begint op 2 en 3 april op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet.


Tekst: René de Boer | Foto’s: FIA WTCC Media