La Fête des Limousines

Datum: 03-09-2018

Op 2 september jl. werd voor de zesde maal La Fête des Limousines georganiseerd. Een evenement waar de grote, luxe, Franse auto in het middelpunt van de belangstelling staat.

Auto’s zoals de Citroën CX, XM en C6, de Peugeot 505, 604, 605 en 607, de Renault 20, 25, 30 Safrane en Vel Satis maar ook de bijna vergeten Talbot Tagora. Dit maal was ‘the place to be’ in Vught en wel op het terrein van Fort Isabella. Dit was een mooie lokatie waar de auto’s goed tot hun recht kwamen. Er was tevens gelegenheid om kleine parkeerdeukjes te laten herstellen of uw Limousine eens grondig te laten oppoetsen. Verder waren er diverse kraampjes met modellen, onderdelen en was er natuurlijk een stand van CitroVisie. Thijs van der Zanden had voor de gelegenheid een mooi boek uit gegeven (zie onder). Voor het eerste evenement in 2004 was dit ook al eens gedaan, maar hier lag de nadruk op de historie van de specifieke modellen. In het nieuwe boek ligt de nadruk meer op ervaringen en leuke verhalen over een aantal van deze mooie limousines.Het werd deze dag mooi weer en zodoende werd het een druk bezocht evenement.
 
Reportage: Martijn van Well

Ter gelegenheid van het ‘La Fête des Limousines’ verscheen op 2 september 2018 het gelijknamige boekwerk, uitgeven door Thijs van der Zandens CitroVisie. En dat staat voor Kwaliteit. Het is een even interessante als amusante bundeling van historiën over de Franse grandes routières uit relatief vervlogen dagen - hou het globaal op de laatste 25 jaar van de vorige eeuw. Naast de Citroëns CX, XM en C6 komen de door Peugeot, Renault en Talbot verkochte tijdgenoten aan bod. Een smakelijk geheel met veel unieke foto's & feiten dat voor de breder geïnteresseerde liefhebber onmisbaar is. Het telt 128 pagina's en biedt uren leesplezier. Met de aankoop van dit boek ondersteunt u stichting Viv l'Auto, de organisatie achter La Fête des Limousines. De prijs bedraagt 15 euro, maar wees snel, want de oplage is beperkt...
Door Wouter Jansen